IMG 0048 opt

Over ons

Maak kennis met het korps

Activiteiten

Het KMK is een jeugdbeweging waar pit in zit. Het korps organiseert tal van activiteiten in, op en rond het water. Zo leer je alles over motor varen, zeilen, navigeren, knopen maken, kaart en kompas lezen, veiligheid, EHBO, scheepstechniek en onderhoud. De kadetten bij het KMK hebben hun handen meer dan vol samen met hun kameraden. En zodra hun opleiding voltooid is, bezitten ze over de nodige kennis om een stuurbrevet te behalen. 

Meer over activiteiten

Rangen en graden

De leden van het KMK dragen het traditioneel marine uniform met daarop de graden en kentekens van het korps. Het korps is opgedeeld in vier groepen : Kadetten, Onderofficieren, Officieren en Burgermedewerkers. Na interne opleidingen en een succesvolle proef kunnen kadetten een hogere graad verdienen. De graden staan symbool voor kennis en ervaring. 

Meer over rangen en graden

Events en plechtigheden

Het Koninklijk Marine Kadettenkorps neemt regelmatig deel aan officiële events en plechtigheden over gans België. Denk maar aan het nationaal Defilé, de lokale 11-november vieringen en allerlei herdenkingen i.s.m. vaderlandslievende verenigingen. Daarnaast organiseren de lokale afdelingen hun jaarlijkse opendeurdagen. Breng ons zeker een bezoekje. Wij kijken er naar uit om jullie te mogen begroeten.

Events en plechtigheden

Geschiedenis van het korps

Het KMK bestaat al sinds 1922. Wat toen nog een school was om jongeren voor te bereiden op een loopbaan bij de marine of de koopvaardij, is sindsdien geëvolueerd naar een jeugdbeweging. Maar nog steeds heeft het KMK een samenwerkingsovereenkomst met het Ministerie van Defensie om er voor te zorgen dat meer jongeren defensie en de marine beter leren kennen. Aan avontuur dus geen gebrek voor onze kadetten.

Meer over onze geschiedenis

, largeretina]">